ΒΟΔΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό βοδινό ουρά
λίγο αλεύρι
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδου
700 γρ. ντομάτες
1 φύλλο δάφνης
2 γαρύφαλλα
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι καγιέν
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια μάκρους 6-8 εκ. Τα αλευρώνετε και τα αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος να τσιγαριστούν σε αρκετά δυνατή φωτιά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, βγάζετε τους σπόρους και τις κόβετε κομμάτια. Τα ρίχνετε όλα μέσα στην στην κατσαρόλα με το κρέας και τα καβουρδίζετε μέχρι να πάρουν χρώμα. Περιχύνετε το κρέας με το κρασί, το αφήνετε μερικά λεπτά να βράσει και ρίχνετε τις ντομάτες, τη δάφνη, τα γαρύφαλλα και ένα ποτήρι νερό αν θέλετε πολλή σάλτσα σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 3 ½ ώρες. Αν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε το λίπος από τη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με μακαρόνια και το συνοδεύετε με κόκκινο κρασί.

ΒΟΔΙΝΟ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
Κύριο Συστατικό : Καρέ γάλακτος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 3 Ώρες & Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV