ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κρεμμύδι
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλινο
120 γρ. πανσέτα ή φέτες καπνιστό μπέικον κομμένα σε κύβους
2 λίτρα ζωμό βοδινού
1 ξυλάκι κανέλα ή μία αρκετά μεγάλη πρέζα τριμμένη κανέλα
90 γρ. μικρά ζυμαρικά, π.χ. αχιβάδες ή κοραλάκι
400 γρ. φασόλια borlotti κονσέρβα, πλυμένα και στραγγισμένα
225 γρ. μαγειρεμένου χοιρινού, κομμένη σε κύβους
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
χοντροκομμένα ξύσματα παρμεζάνας για το σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε τα λαχανικά. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, προσθέτετε την πανσέτα ή το μπέικον και τα σοτάρετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το μείγμα των κομμένων λαχανικών στην κατσαρόλα και τα σοτάρετε για 10 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτετε τον ζωμό, την κανέλα και όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε, και αφήνετε τα υλικά να πάρουν βράση. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 15-20 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά. Τα αφήνετε να πάρουν βράση και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε τα φασόλια και το κομμένο σε κύβους χοιρινό και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν al dente: 2-3 λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Δοκιμάζετε τη σούπα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη σούπα αμέσως σε ζεστά μπολ, και πασπαλίζετε με ξύσματα παρμεζάνας.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV