ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 δόση ζύμης με αυγό
60 ml. φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και λίγο για το σερβίρισμα
Για τη γέμιση:
175 γρ. τυρί ρικότα
30 ml. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
115 γρ. προσούτο, ψιλοκομμένο
150 γρ. μοτσαρέλα συσκευασμένη, την οποία έχετε στραγγίξει και ψιλοκόψει
1 μικρό αυγό
15 ml. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό και λίγο για το γαρνίρισμα
Για τη σάλτσα ντομάτας:
30 ml/ 2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια σε κονσέρβα
15 ml. πολτό λιαστής ντομάτας
5-10 ml. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πρώτα φτιάχνετε τη σάλτσα. Ζεσταίνετε το λάδι σε μία μέτρια κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τις ντομάτες. Γεμίζετε την άδεια κονσέρβα με νερό και το ρίχνετε στο σκεύος. Προσθέτετε τον πολτό της λιαστής ντομάτας, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι, και συγχρόνως ανακατεύετε. Τα αφήνετε να πάρουν μία βράση και τα ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 30 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας περισσότερο νερό, αν η σάλτσα γίνει πολύ πηχτή. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε τη γέμιση και τα ραβιόλι. Ρίχνετε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύετε καλά με ένα πιρούνι, για να μην σβολιάσει η ρικότα. Παίρνετε ένα τέταρτο της ζύμης και με τον παρασκευαστή ζυμαρικών την ανοίγετε σε μία λωρίδα μήκους 90 εκατοστών-1 μέτρου. Κόβετε τη λωρίδα με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε δύο κομμάτια μήκους 45-50 εκατοστών (αυτό μπορεί να γίνει και κατά το άνοιγμα της ζύμης, αν το μήκος του φύλλου δεν επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό του). Χρησιμοποιώντας δύο κουταλάκια, παίρνετε μία μικρή ποσότητα από τη γέμιση και σχηματίζετε 10-12 λοφίσκους στη μία λωρίδα κατά μήκος της μίας πλευράς, με ίση απόσταση ανάμεσά τους. Η γέμιση πρέπει να είναι αρκετά υγρή. Με ένα πινέλο βρέχετε τη ζύμη γύρω από τον κάθε λοφίσκο και στη συνέχεια διπλώνετε την καθαρή πλευρά της λωρίδας πάνω από τη γέμιση. Ξεκινώντας από την κλειστή πλευρά, πιέζετε με τις άκρες των δακτύλων σας γύρω από τον κάθε λοφίσκο σπρώχνοντας τον αέρα, ώστε να βγει από την ανοιχτή πλευρά. Πασπαλίζετε τη λωρίδα με λίγο αλεύρι. Με έναν αυλακωτό τροχό κοπής ζυμαρικών, κόβετε τα δύο πλαϊνά μέρη της λωρίδας και στη συνέχεια κόβετε τη ζύμη μεταξύ των λοφίσκων της γέμισης ώστε να σχηματίσετε μικρά, τετράγωνα σχήματα. Τοποθετείτε τα ραβιόλι πάνω σε αλευρωμένες πετσέτες κουζίνας και τα πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αφήνετε τα ραβιόλι να στεγνώσουν, ενώ επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να φτιάξετε συνολικά 80-96 ραβιόλι. Τα ρίχνετε σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα αφήνετε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Σουρώνετε καλά τα ραβιόλι και ρίχνετε περίπου το ένα τρίτο της ποσότητας σε ένα ζεστό μπολ. Τα πασπαλίζετε με 15 ml/ 1 κουταλιά φρεσκοτριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνετε με το ένα τρίτο περίπου της σάλτσας ντομάτας. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία, μέχρι να σχηματιστούν άλλες δύο στρώσεις, ύστερα πασπαλίζετε τα ραβιόλι με το υπόλοιπο τριμμένο πεκορίνο. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και βάζετε περισσότερο τριμμένο πεκορίνο σε ξεχωριστό μπολ.

ΡΑΒΙΟΛΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μοτσαρέλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV