ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΡΟΜΕΣΚΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
350 γρ. βρασμένες και αναποφλοίωτες γαρίδες
1 ντομάτα
5 σκελίδες σκόρδο
1 ξερή πιπεριά
1/2 ξερή καυτερή πιπερίτσα
4 κ.σ. ξίδι
100 ml. ελαιόλαδο
2 μεγάλες φέτες άσπρο ψωμί
12 καθαρισμένα αμύγδαλα
αλάτι
πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τοποθετούμε τις ντομάτες σε αλάδωτη γαβάθα.Καθαρίζουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε κι αυτό. Τα βάζουμε όλα στο φούρνο περίπου 30 λεπτά να ψηθούν.Βάζουμε τις πιπεριές και την πιπερίτσα σε ένα τηγάνι και τις μαγειρεύουμε με 75 ml. νερό και 50 ml.. ξίδι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένες 5 λεπτά.Ζεσταίνουμε 15 ml. λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και τηγανίζουμε το ψωμί κι από τις δύο πλευρές ώσπου να σκουρύνει.Το βγάζουμε από το τηγάνι και το βάζουμε στο μίξερ. Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε λάδι και τα βάζουμε κι αυτά στο μίξερ.Προσθέτουμε τις πιπεριές,την πιπερίτσα,το σκόρδο και την ντομάτα και τα πολτοποιούμε όλα μαζί.Προσθέτουμε ανακατεύοντας το υπόλοιπο λάδι και ξίδι, το αλάτι και το πιπέρι.Τα περνάμε όλα από ένα σουρωτήρι και νοστιμίζουμε το μείγμα ξανά με πιπέρι και αλάτι.Γεμίζουμε με αυτό μια γαβάθα και σερβίρουμε με τις βρασμένες γαρίδες.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΣΟΣ ΡΟΜΕΣΚΟ
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV