ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

600 γρ. χοιρινή σπάλα
½ κιλό ρεβίθια χοντρά
250 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης ροδέλες
1 κύβο λαχανικών
Δεντρολίβανο
Ξύσμα πορτοκάλι
Αλάτι,
Πιπέρι κόκκους
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφήνουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό, το πρωί το αδειάζουμε και τα ξεπλένουμε. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρέας και το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριά , δεντρολίβανο, ξύσμα πορτοκαλιού και πιπέρι. Το αφήνουμε και αυτό όλο το βράδυ.
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μαζί με τον κύβο για 30 λεπτά περίπου.
Σε μία άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο, αφού πάρει χρώμα προσθέτουμε τα ρεβίθια στραγγισμένα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα, τη ντομάτα , νερό από τα ρεβίθια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για ακόμα 35 – 40 λεπτά.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΕΒΙΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κύριο Συστατικό : Ρεβίθια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV