ΜΑΥΡΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
500 γρ. Καλαμάρι δαχτυλίδι κ/ψ
300 γρ. ρύζι Carnaroli
2 σκελίδες σκόρδο
120 ml. Λευκό κρασί
Ξύσμα από 3 λεμόνια
20 ml. Μελάνι σουπιάς
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
2 ντομάτες καρέ χωρίς τα σπόρια
60 γρ. βούτυρο
100 γρ. παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καλαμάρι. Προσθέτουμε το ρύζι το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό και το μελάνι ανακατεύοντας.
Θα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζωμό ανά διαστήματα ελέγχοντας την υφή του ρυζιού. Μόλις είναι έτοιμο και έχει πιεί τα περιττά υγρά, προσθέτουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο, το μάραθο και την παρμεζάνα.
Ανακατεύουμε και κρατάμε το καπάκι κλειστό για 2 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μάραθο και ξύσμα λεμονιού από επάνω.

ΜΑΥΡΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ
Κύριο Συστατικό : Καλαμάρι δαχτυλίδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV