ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ολόκληρο κοτόπουλο
300 γρ. Χυλοπιτάκι
2 κρεμμύδια καρέ
4 σκελίδες σκόρδο
150 γρ. μυζήθρα ξερή
50 γρ βούτυρο
1 ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κοτόπουλο στα 4 και το βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεψαχνίζουμε.
Απλώνουμε το κοτόπουλο στην επιφάνεια εργασίας, ρίχνουμε από επάνω αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 7 – 8 λεπτά.
Σουρώνουμε και κρατάμε στην άκρη λίγα από τα υγρά. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κοτόπουλο, τις χυλοπίτες, το βούτυρο, το μαϊντανό και ανακατεύουμε εκτός φωτιάς.
Σε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12 λεπτά. Αφού πάρει χρυσαφί χρώμα αφαιρούμε και το βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις χυλοπίτες με το κοτόπουλο, τρίβουμε τη μυζήθρα και βάζουμε το καβουρδισμένο κρεμμύδι περιμετρικά.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV