ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. άσπρα φασόλια
100 γρ. μπέικον
150 γρ. καπνιστό λουκάνικο
100 γρ. χωριάτικο χοιρινό λουκάνικο
1 κεφάλι σκόρδου
1 κρεμμύδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζετε τα φασόλια σε νερό από την προηγούμενη ημέρα. Ξεφλουδίζετε και αλέθετε το κρεμμύδι, ξεφλουδίζετε τις σκελίδες σκόρδου, κόβετε το χοιρινό λουκάνικο σε ροδέλες και το μπέικον σε μικρά κομμάτια.
Βάζετε τα μουσκεμένα φασόλια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό. Όταν αρχίσει να βράζει αλλάζετε το νερό και τα ξαναβράζετε.
Σε 15’ από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει προσθέτετε το κρεμμύδι, μερικές σκελίδες σκόρδου, το χοιρινό λουκάνικο, το μπέικον και το αλάτι. Όταν τα φασόλια μαλακώσουν προσθέτετε το καπνιστό λουκάνικο.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά, αφήνετε να σταθεί για μερικά λεπτά και σερβίρετε ζεστή τη φασολάδα.

ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ
Κύριο Συστατικό : Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV