ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
4 φρυγανιές
50 ml. κόκκινο κρασί
3 σκελίδες σκόρδου
40 γρ. βούτυρο
5 γρ. κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λάδι ή βούτυρο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
500 γρ. ντοματάκια ψιλοκομμένα
15 γρ. ζάχαρη
150 γρ. πράσινες ελιές τσακιστές
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάτε το σκόρδο μαζί με το κύμινο. Μουσκεύετε τις φρυγανιές στο κρασί, αραιωμένο με λίγο νερό. Τις στύβετε και τις ανακατεύετε με τον κιμά, το βούτυρο, το πολτοποιημένο σκόρδο με το κύμινο, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνετε καλά το μείγμα, βρέχοντας συχνά τα χέρια σας για να γίνει άφρατο. Το σκεπάζετε και το αφήνετε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
Πλάθετε μικρά σουτζουκάκια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και σουρώνετε το λάδι.
Σε κατσαρολάκι βράζετε τις ντομάτες με τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και λίγο από το λάδι που τηγανίσατε τα σουτζουκάκια(ή φρέσκο λάδι). Όταν δέσει η σάλτσα τη ρίχνετε στα τηγανισμένα σουτζουκάκια και τα αφήνετε να πάρουν μια βράση μαζί με τις ελιές.
Τα σερβίρετε ζεστά με ρύζι,πουρέ ή τηγανητές πατάτες.

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΑΙΪΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιος κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV