ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό αρνίσια ωμοπλάτη
400 γρ. αρακάς
400 γρ. αγκινάρες
500 γρ. πατάτες
1 μέτριο κρεμμύδι
100 ml. λευκό ξηρό κρασί
20 γρ. αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Αφαιρείτε τα σκληρά φύλλα από τις αγκινάρες, κόβετε τις κορφές και ύστερα τις κόβετε στα τέσσερα. Ξεφλουδίζετε και κόβετε σε μικρές φέτες τις πατάτες. Κόβετε το κρέας σε μερίδες.
Ζεσταίνετε το λάδι για 5 λεπτά, τηγανίζετε τις πατάτες και κρατάτε στην άκρη. Ζεσταίνετε λάδι σε ένα ταψάκι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
Προσθέτετε και σοτάρετε το αρνάκι για 5 λεπτά. Προσθέτετε τις αγκινάρες, τον αρακά και το αλεύρι και σοτάρετε.
Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρασί, καλύπτετε με κρύο νερό, σκεπάζετε το ταψί και ψήνετε για 1 ώρα. Ρίχνετε τις πατάτες, ανακατεύετε, ελέγχετε το αλάτι, σκεπάζετε και ψήνετε για 30 λεπτά ακόμα. Τα σερβίρετε ζεστά.

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV