ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χοιρινό ράχη
250 γρ. μπέικον καπνιστό
4-5 λουκάνικα
1 λάχανο
500 γρ. καρότα
500 γρ. γογγύλια ή άλλες ρίζες
4 πράσα
4 κρεμμύδια
750 γρ. πατάτες
1 κλωνάρι σέλινο
30 γρ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδου
μαϊντανός
ρίγανη
δάφνη
4 γαρύφαλλα
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξαλμυρίζετε το μπέικον βράζοντάς το σε νερό. Καθαρίζετε τα λαχανικά και τα πλένετε. Κόβετε τις πατάτες, τις ρίζες, τα καρότα,τα 3 κρεμμύδια σε τέταρτα και το λάχανο σε έκτα.
Τρυπάτε το ένα κρεμμύδι με τα γαρύφαλλα. Λιώνετε το βούτυρο στην κατσαρόλα όπου θα βράσετε το φαγητό και σοτάρετε όλα τα κομμένα χορταρικά (εκτός από τις πατάτες), όπως και τα πράσα ολόκληρα. Τοποθετείτε τα κομμάτια του κρέατος πάνω από τα χορταρικά, προσθέτετε το σέλινο, τον μαϊντανό, τη δάφνη, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνετε νερό μέχρι να καλύψει την επιφάνεια των υλικών, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Βράζετε το λάχανο 5-6 λεπτά, μετά το στραγγίζετε.
Προσθέτετε στην κατσαρόλα το μπέικον και το λάχανο και συνεχίζετε το βράσιμο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Τρυπάτε τα λουκάνικα με ένα πιρούνι και τα τοποθετείτε στη μέση του φαγητού,τοποθετείτε ολόγυρα τις πατάτες,σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό για 30 λεπτά ακόμα.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το συνοδεύετε με μουστάρδα.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV