ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΟΠΟΡΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. Μοσχαρίσιο φιλέτο
50γρ. ζαμπόν
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωνάρια μαϊντανού
1/2 ποτηράκι κρασί οπόρτο
1 κούπα ζωμός(από βραστό ή κύβος)
1 κουταλιά ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και το ψιλοκόβετε μαζί με τον μαϊντανό. Προσθέτετε το οπόρτο και ανακατεύετε.
Κόβετε το ζαμπόν σε μικρές λωρίδες και τις βουτάτε στο παραπάνω μείγμα. Χαράζετε αρκετές τομές στο φιλέτο και τις γεμίζετε με τα κομματάκια του ζαμπόν.
Το δένετε, το αλείφετε με λάδι, το βάζετε σε ένα ταψάκι με δίχτυ και το βάζετε στο φούρνο.
Το ψήνετε στο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά. Γυρίζετε το κρέας και το αφήνετε 10 λεπτά ακόμη. Το αφήνετε να σταθεί μερικά λεπτά και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέτετε το μείγμα σκόρδου και το ζωμό στο ζουμί του φιλέτου και το βράζετε για 3 λεπτά. Κόβετε το φιλέτο σε φέτες και το σερβίρετε με τη σάλτσα του.

ΦΙΛΕΤΟ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΟΠΟΡΤΟ
Κύριο Συστατικό : Μοσχαρίσιο φιλέτο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV