ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
200 γρ. αλεύρι
αλάτι
400 γρ. μεγάλες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμύδι
30 ml. ελαιόλαδο
πιπέρι
500 γρ. ρόκα
100 γρ. γκοργκοντζόλα
50 γρ. παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το αλάτι και λίγο νερό και ζυμώνουμε μια συμπαγή ζύμη. Ανοίγουμε λεπτό φύλλο πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβουμε σε λωρίδες. Τοποθετούμε τις ταλιατέλες σε αλευρωμένο ταψί, τις σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και τις αφήνουμε λίγο να στεγνώσουν.
Πλένουμε καλά τις ντομάτες, κόβουμε τα κοτσάνια, τις χαράζουμε σταυρωτά, τις ζεματίζουμε σε βραστό νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ξεφλουδίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά περίπου 10 λεπτά.
Πλένουμε καλά τη ρόκα, τη στεγνώνουμε και τη χονδροκόβουμε. Τη ρίχνουμε στη σάλτσα και την αφήνουμε περίπου 2-3 λεπτά να ζεσταθεί.
Κόβουμε την γκοργκοντζόλα σε κομματάκια και τρίβουμε την παρμεζάνα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα βγάζουμε και τ'αφήνουμε να στραγγίσουν.
Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα,τα μοιράζουμε στα πιάτα,και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με παρμεζάνα και γκοργκοντζόλα.

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΡΟΚΑ
Κύριο Συστατικό : Ρόκα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV