ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΠΟΣΕ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

700 γρ. φιλέτο τσιπούρας
50 ml. κρασί ρυζιού Σαοξίνγκ, εναλλ. ξηρό σέρυ
αλάτι
1 πράσο
3 εκ. πιπερόριζα
30 ml. λάδι
60 ml. σάλτσα σόγιας
20 γρ. σκόνη πέντε μπαχαρικών
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε το φιλέτο τσιπούρας, το στεγνώνουμε και, αν υπάρχουν κόκκαλα, τα αφαιρούμε. Το βάζουμε σε ένα μπολ, το αναμειγνύουμε με κρασί ρυζιού και το πασπαλίζουμε με αλάτι.
Πλένουμε το πράσο, το καθαρίζουμε και το κόβουμε σε ροδέλες. Ξεφλουδίζουμε την πιπερόριζα και την κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα γουόκ και τσιγαρίζουμε σε αυτό το πράσο και την πιπερόριζα για περίπου 2 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το φιλέτο του ψαριού, τη σάλτσα σόγιας, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών και 200 ml νερό, και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
Αλατίζουμε ξανά και σερβίρουμε.

ΦΙΛΕΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΣ ΠΟΣΕ ΜΕ ΜΕΙΓΜΑ ΠΕΝΤΕ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ
Κύριο Συστατικό : Φιλέτο τσιπούρας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV