ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

50 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γρ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά
100 ml. ζωμό κοτόπουλου
5 γρ. ζάχαρη
175 ml. ξηρό λευκό κρασί
350 γρ. φρέσκα φετουτσίνι
75 γρ. βραστό ζαμπόν, κομμένο σε μπουκιές
115 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μεσαίο, βαθύ τηγάνι ή μία κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει χωρίς να ροδίσει. Προσθέτετε τον αρακά, τον ζωμό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και τη σιγοβράζετε για 3-5 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.
Προσθέτετε στη σάλτσα το κρασί, δυναμώνετε τη φωτιά και την αφήνετε να βράσει, μέχρι το κρασί να εξατμιστεί.
Βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε στη σάλτσα το ζαμπόν μαζί με το ένα τρίτο περίπου της τριμμένης παρμεζάνας.
Αφήνετε όλα τα υλικά να ζεσταθούν καλά και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο ζεστό μπολ.
Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

ΦΕΤΟΥΤΣΙΝΙ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ
Κύριο Συστατικό : Αρακάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV