ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό σαρδέλες
1 κιλό πατάτες
1 1/2 κιλό μικρές πράσινες πιπεριές
1 φύλλο δάφνης
λάδι
αλάτι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε τις σαρδέλες και τις αλατίζετε. Τις αφήνετε να σταθούν για 2 ώρες για να απορροφήσουν το αλάτι.
Τις βάζετε σε μια σχάρα και τις ψήνετε και από τις δυο πλευρές.
Κόβετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε μεγάλα κομμάτια και τις βάζετε να βράσουν σε νερό με αλάτι και τη δάφνη. Όταν μισοβράσουν στραγγίζετε το νερό και τις σκεπάζετε με ένα πανί.
Αφήνετε τις πατάτες δίπλα στη φωτιά μέχρι να στεγνώσουν και να ψηθούν.
Σε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι, τηγανίζετε ελαφρά τις πιπεριές, τις στραγγίζετε και τις πασπαλίζετε με αλάτι.
Τοποθετείτε τις πατάτες σε μια πιατέλα, βάζετε πάνω τις σαρδέλες και γαρνίρετε με τις πιπεριές.

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Σαρδέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά & 2 Ώρες αναμονή
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Σχάρα , Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV