ΓΕΝΟΒΕΖΙΚΗ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κρεμμύδι
2 κλωνάρια σέλινο
1 μεγάλο καρότο
45 ml. ελαιόλαδο
150 γρ. φασολάκια, κομμένα σε κομμάτια των 5 εκατοστών
1 κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
1 πατάτα, κομμένη σε κύβους του 1 εκατοστού
1 λάχανο τριμμένο
1 μικρή μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους του 1 εκατοστού
200 γρ. φασολάκια cannellini, πλυμένα και στραγγισμένα
2 ώριμα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1,2 λίτρα ζωμό λαχανικών
90 γρ. σπαγγέτι ή φιδέ
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το σέλινο και το καρότο.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, προσθέτετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά και τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 5-7 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κολοκυθάκι, την πατάτα και το λάχανο.
Το σοτάρετε για 3 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε τη μελιτζάνα, τα φασόλια cannellini και τα ντοματάκια, και τα σοτάρετε κουνώντας το σκεύος, γαι 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίχνετε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνετε να πάρουν βράση, ανακατεύετε καλά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 40 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εν τω μεταξύ, λιώνετε όλα τα υλικά του πέστο, μέχρι το μείγμα να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Προσθέτετε 50 ml. νερό από το στόμιο του επεξεργαστή τροφίμων, αν χρειάζεται. Σπάμε τα ζυμαρικά σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτετε στη σούπα. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά και ανακατεύετε αρκετές φορές.
Προσθέτετε το πέστο και το ανακατεύετε καλά. Μετά, σιγοβράζετε για 2-3 λεπτά ακόμη, ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι al dente.
Δοκιμάζετε και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρετε τη μινεστρόνε αμέσως, σε ζεστά πιάτα της σούπας ή σε μπολ.

ΓΕΝΟΒΕΖΙΚΗ ΜΙΝΕΣΤΡΟΝΕ
Κύριο Συστατικό : Φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV