ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ βραστό ζαμπόν
200 γρ ταλιατέλες φαρδιές
200 γρ κόκκινες ταλιατέλες
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. βούτυρο
βούτυρο για τη φόρμα
80 γρ παρμεζάνα
30 γρ νιφάδες αμύγδαλου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε πρώτα εγκάρσια, μετά στη μέση κατά μήκος και κατόπιν στο κόφτη σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Κόβουμε το ζαμπόν σε κυβάκια.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα στραγγίζουμε. Λιώνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ζαμπόν και το τσιγαρίζουμε. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε κι αυτά. Προσθέτουμε από πάνω το σκόρδο και το ανακατεύουμε με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε μια πυρίμαχη φόρμα και ρίχνουμε τις ταλιατέλες. Από πάνω στρώνουμε τα λαχανικά. Τρίβουμε το τυρί και το πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια.
Ψήνουμε το ογκρατέν στο γκριλ μέχρι να ροδίσει.
Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρυσαφί χρώμα και γαρνίρουμε με αυτά το ογκρατέν λίγο πριν το σερβίρισμα.

ΣΟΥΦΛΕ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Ταλιατέλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV