ΛΑΒΡΑΚΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 τεμ. λαβράκια (800γρ/ένα)
1 ποτ. κρασί Chardonnay
2 τεμάχια ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά
κρεμμυδάκια
1 τεμάχιο ψιλοκομμένο σέλερι
10 γρ. μαντζουράνα
λίγα φασολάκια φρέσκα, μικρά καρότα
αλάτι–πιπέρι
Για τη σάλτσα
150 ml. κρασί Chardonnay
300 ml. ζωμό από τα κόκκαλα του ψαριού
1 τεμάχιο ψιλικομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
10-15 τεμ. κλωστούλες κρόκου (στίμονες)
λίγο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
αλάτι–πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Φιλετάρουμε τα λαβράκια.
Σ’ ένα μπολ βάζουμε το κρασί, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και την ματζουράνα για να ετοιμάσουμε μια μαρινάδα. Βυθίζουμε τα φιλετάκια από το λαβράκι στη μαρινάδα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 4 ώρες.
Ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φιλετάκια και από τις δύο πλευρές. Μετά τα τοποθετούμε σ’ ένα ταψί μαζί με λίγη μαρινάδα και φουρνίζουμε για 5’-10΄.
Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε για τα λαβράκια, σοτάρουμε το ψιλοκκομένο κρεμμυδάκι. “Σβήνουμε” με το Chardonnay, προσθέτουμε τον κρόκο Κοζάνης και το ζωμό του ψαριού.
Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε, μέχρι να εξατμιστούν τα μισά υγρά.
Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε την φωτιά και συμπληρώνουμε με τους κύβους βουτύρου για να “δέσει” η σάλτσα.
Σερβίρουμε τα φιλέτα ψαριού με τα λαχανικά ατμού και τη σάλτσα.


Κύριο Συστατικό : Λαβράκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV