ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΤΟΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

800 γρ. τόνος, κομμένος σε μπαστούνια πάχους 4 εκ. και μήκους 7 εκ.
4 μεγάλες μελιτζάνες
600 ml. χυμό πορτοκάλι
100 γρ. βούτυρο
200 γρ. κρίταμο τουρσί
ξύσμα από ένα αποξηραμένο λεμόνι
λίγους σπόρους μάραθου
λίγο κύμινο
λίγους κόκκους πιπέρι κόκκινο
λίγο χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι
λίγο σπορέλαιο
λίγο ελαιόλαδο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες (3Χ5Χ5 εκ.) και τις τηγανίζουμε λίγες-λίγες σε σπορέλαιο, για να μαυρίσουν απ’ έξω. Βράζουμε τον χυμό πορτοκάλι μέχρι να εξατμιστεί στο μισό, μαζί με μαραθόσπορο, κύμινο και κόκκινο πιπέρι. Δένουμε την σάλτσα ρίχνοντας λίγο-λίγο παγωμένο βούτυρο σε κομματάκια και προσθέτουμε το κρίταμο τουρσί (ή εναλλακτικά, πολλά φύλλα νεροκάρδαμο). Βγάζουμε τον τόνο και τον πασπαλίζουμε με χοντροσπασμένο μαύρο πιπέρι και αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού. Τον τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, προσέχοντας να μην παραψηθεί (πρέπει να είναι μέτρια ωμός). Βάζουμε τις μελιτζάνες σ’ ένα ταψάκι, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με την σάλτσα πορτοκάλι. Τις ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Σερβίρουμε τον τόνο συνοδεύοντας με τις μελιτζάνες και την σάλτσα πορτοκαλιού.

ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΑΤΟ ΤΟΝΟ
Κύριο Συστατικό : Τόνος , Μελιτζάνα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV