ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό κατσίκι
3 σκελίδες σκόρδο
1 ντομάτα
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ξύδι
2 κουταλιές φυτίνη
1 φύλλο δάφνης
μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε το κρέας σε μεσαία κομμάτια. Καθαρίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε στα τέσσερα. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό.
Αφαιρείτε τη φλούδα από την ντομάτα και την κόβετε σε φέτες. Σε ένα ταψί βάζετε το κρέας με τη φυτίνη, το ελαιόλαδο, τις 2 σκελίδες σκόρδο, λίγο μαϊντανό, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C και το αφήνετε μέχρι να ροδίσει το κρέας περίπου 1 ώρα. Τότε προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό και την ντομάτα. Παράλληλα χτυπάτε την τρίτη σκελίδα σκόρδο και της προσθέτετε το μαϊντανό και το ξύδι. Ρίχνετε και αυτό το μείγμα στο κρέας. Αφήνετε το κρέας στο φούρνο για άλλα 30’ μέχρι να τραβήξει τη σάλτσα του. Το σερβίρετε ζεστό με λίγες φέτες φρυγανισμένου ψωμιού.

ΚΑΤΣΙΚΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κατσικάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4-6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV