ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. μπαρμπούνια
60 ml. ελαιόλαδο
1 λεμόνι
30 γρ. αλεύρι
2 μικρές πατάτες
60 ml. γάλα
μάραθος
μαντζουράνα
δενδρολίβανο
αλάτι
λευκό πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξελεπιάζετε τα μπαρμπούνια και βγάζετε τα μουστάκια τους. Δεν αφαιρείτε τα εντόσθια.
Βάζετε το γάλα σε ένα πιάτο και σε ένα άλλο το αλεύρι. Περνάτε τα ψάρια πρώτα από το γάλα κι έπειτα τα αλευρώνετε.
Τηγανίζετε τα ψάρια στο ελαιόλαδο.
Όταν είναι έτοιμα, προσθέτετε τα αρωματικά φυτά κομμένα σε μεγάλα κομμάτια. Περιχύνετε κατά διαστήματα τα ψάρια με το λάδι του τηγανιού.
Απλώνετε τα ψάρια σε μια πιατέλα, τα αλατοπιπερώνετε και βάζετε τα αρωματικά φυτά από πάνω.
Σουρώνετε το λάδι του τηγανιού και το προσθέτετε στις πατάτες που έχετε βράσει από πριν.
Διακοσμείτε με τις πατάτες και το λεμόνι κομμένο σε φέτες και σερβίρετε.

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
Κύριο Συστατικό : Μπαρμπούνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV