ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 ½ κιλό χοιρινό μπούτι
2 κιλά πράσα
100 γρ. τραχανά ξινό
1/2 κούπα κόκκινο κρασί
2 ώριμες ντομάτες
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες, το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίσει.
Το ζεματάμε για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα πράσα. Τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου 5 εκατοστά και τα ζεματάμε κι αυτά σε βραστό νερό.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Ρίχνουμε το κρέας, σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι πιπέρι, και τις ντομάτες πολτοποιημένες. Σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε νερό, τόσο όσο να σκεπάζει το φαγητό, τον τραχανά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να σωθεί το νερό.

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΟ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV