ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 μεγάλο κουνέλι
συκώτι κουνελιού
2 κρεμμύδια
3 ώριμες ντομάτες
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. χοιρινό λίπος
40 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 ml. κρασί λευκό
200 ml. ζωμός κότας
12 αμύγδαλα
κουκουνάρια
μαϊντανός
πιπέρι και αλάτι
λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε καλά το κουνέλι και το κόβετε σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
Αλατοπιπερώνετε. Σε μια πήλινη κατσαρόλα με ζεστό λίπος και λάδι σοτάρετε το κουνέλι.
Προσθέτετε 2 κρεμμύδια, 2 σκελίδες σκόρδου ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και αργότερα την ντομάτα ξεφλουδισμένη και χοντροκομμένη. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα γουδί χτυπάτε τα 2 ξεφλουδισμένα σκόρδα, τα αμύγδαλα, τα κουκουνάρια, τον μαϊντανό, το συκώτι του κουνελιού(που είναι ήδη βρασμένο) και την σοκολάτα τριμμένη.
Αραιώνετε το μείγμα με το κρασί και το ζωμό που έχετε ήδη ετοιμάσει.
Τα ρίχνετε όλα μαζί στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι.

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV