ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 γρ. μανιτάρια
800 γρ. κρεμμύδια
150 γρ. μπέικον
15 ml. λάδι
400 γρ. πράσινες φαρδιές ταλιατέλες
αλάτι
400 γρ. κρέμα γάλακτος
250 ml. ζωμό λαχανικών
πιπέρι, αλάτι
1 ματσ. βασιλικό
50 γρ. παρμεζάνα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε καλά τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα κόβουμε στα δύο και μετά σε φέτες.
Κόβουμε το μπέικον σε λεπτές λωρίδες και το βάζουμε σ'ένα τηγάνι με λάδι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Ρίχνουμε στα μανιτάρια την κρέμα και τον ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
Καρυκεύουμε πικάντικα με αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε το βασιλικό, το στεγνώνουμε, και τον προσθέτουμε ψιλοκομμένο στη σάλτσα λίγο πριν το σερβίρισμα.
Τρίβουμε πάνω στις ταλιατέλες την παρμεζάνα και τις σερβίρουμε.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV