ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ ΝΟΤΙΑΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

5 κόκκινες αποξηραμένες πιπεριές τσίλι
2 κλωνάρια λεμονόχορτο
αλάτι
5 γρ. σπόρια κολίανδρου
5 γρ. σπόρια κύμινου
10 ml. πάστα γαρίδας
1 κοτόπουλο (περίπου 1,5κιλό)
3 σκελίδες σκόρδο
60 ml. λάδι
450 ml. γάλα ινδικής καρύδας
3 λάιμ
500 ml. ζωμός κότας
60 γρ. σάλτσα ψαριού
40 γρ. ζάχαρη
5 πράσινες πιπεριές τσίλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αφαιρούμε τα σπόρια από τις αποξηραμένες πιπεριές τσίλι και βάζουμε τις πιπεριές σε νερό για 5 λεπτά.
Πλένουμε το λεμονόχορτο και ψιλοκόβουμε το άσπρο τμήμα.
Βγάζουμε τα τσίλι από το νερό, τα βάζουμε στο γουδί με λίγο αλάτι, το λεμονόχορτο, τα σπόρια κολίανδρου και κυμίνου και την πάστα γαρίδας και τα λιώνουμε ώστε να δημιουργηθεί μια πάστα.
Πλένουμε το κοτόπουλο μέσα και έξω, το στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε 10 κομμάτια.
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Το βγάζουμε και το βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε την πάστα με τα μπαχαρικά που χτυπήσαμε στο γουδί στο υπόλοιπο λάδι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του γάλακτος ινδικής καρύδας και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το υπόλοιπο γάλα ινδικής καρύδας και τα αφήνουμε να κοχλάσουν. Στύβουμε τα λάιμ. Προσθέτουμε το χυμό λάιμ, το ζωμό κότας, τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη στο κοτόπουλο.
Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για ακόμα 15 λεπτά.
Πλένουμε τα πράσινα τσίλι μέσα και έξω και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.
Σερβίρουμε σε μερίδες και γαρνίρουμε με τσίλι.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΡΥ ΝΟΤΙΑΣ ΤΑΪΛΑΝΔΗΣ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταιλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι ή Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV