ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κουνέλι μικρό
1 κρεμμύδι μεγάλο
3-4 κόκκινες πιπεριές
300 γρ. καπνιστό μπέικον
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
½ ματσάκι μαϊντανό
5 – 6 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. σούπας εστραγκόν
1 κουτ. σούπας αλεύρι
4 – 5 δαφνόφυλλα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Παίρνουμε το κουνελάκι και το κόβουμε σε μερίδες. Το αλατοπιπερώνουμε και το σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε το κρεμμύδι, αφήνουμε λίγο, ρίχνουμε το σκόρδο, και το σβήνουμε με το κρασί.
Το αφήνουμε να γλασάρει και μετά ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τα δαφνόφυλλα, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό, μια πρέζα ζάχαρη, ανακατεύουμε 1- 2 φορές, προσθέτουμε νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
Αφού βράσει το κουνελάκι βγάζουμε τα κομμάτια του και σουρώνουμε το ζωμό του.
Σε μια άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια, το καπνιστό μπέικον και τις πιπεριές και προσθέτουμε το κουνέλι.
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζωμό του και το εστραγκόν και αφήνουμε για 10 λεπτά να σιγοβράσει.

ΚΟΥΝΕΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κουνέλι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV