ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

900 γρ. Xταποδάκια
2 κρεμμύδια
400 γρ. ώριμες ντομάτες
6 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
100 ml. λάδι
αλάτι και πιπέρι
μαϊντανός
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζετε τα χταποδάκια, ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, ζεματίζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις ψιλοκόβετε, ξεφλουδίζετε τα σκόρδα και τα κόβετε σε φέτες.
Σε μια πήλινη κατσαρόλα με λάδι, ρίχνετε τα χταποδάκια και όλα τα υπόλοιπα υλικά ωμά. Περιχύνετε με το λευκό κρασί, σκεπάζετε και τα αφήνετε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα από λίγη ώρα ελέγχετε αν έχει πήξει ο ζωμό που βράζουν τα χταποδάκια και έχει μείνει μόνο το λάδι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε.
Τα αφήνετε να σοταριστούν λίγο ακόμη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα σερβίρετε ζεστά στην ίδια κατσαρόλα.

ΧΤΑΠΟΔΑΚΙΑ ΜΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ
Κύριο Συστατικό : Xταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV