ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φρέσκα σπαράγγια
600 ml. ζεστό ζωμό κότας
125 γρ. βούτυρο
1 μικρό κρεμμύδι σε φέτες
150 γρ. ρύζι Αρμπόριο
80 ml. άσπρο ξηρό κρασί
40 ml. κρέμα γάλακτος
80 γρ. φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβετε τις άκρες από τα σπαράγγια και τις φυλάτε. Κόβετε τα κοτσάνια σε κομμάτια 2.5 εκ. Λιώνετε το μισό βούτυρο, ρίχνετε το κρεμμύδι και το αφήνετε μέχρι να ξανθύνει.
Προσθέτετε τα κοτσάνια και τα ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε το ρύζι και συνεχίζετε να το ανακατεύετε μέχρι να καλυφθεί το βούτυρο. Προσθέτετε το κρασί και το βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνετε το ζεστό ζωμό,μια κουταλιά κάθε φορά, γυρίζοντας το μείγμα συνέχεια.
Πρέπει να απορροφάται κάθε κουταλιά προτού ρίξετε την άλλη. Αφού περάσουν 10’ προσθέτετε τις κορυφές των σπαραγγιών.
Μετά από 25’, χωρίς να σταματήσετε να γυρίζετε ανακατεύετε το μείγμα, προσθέτετε την κρέμα και την παρμεζάνα.
Μόλις ανακατευθούν, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο, ένα κομμάτι κάθε φορά, δουλεύοντάς το καλά.
Ρίχνετε το αλάτι και το πιπέρι και το σερβίρετε αμέσως.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
Κύριο Συστατικό : Σπαράγγια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV