ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

6 χοιρινές μπριζόλες
6 σκελίδες σκόρδο
30 ml. ελαιόλαδο
100 ml. γλυκό κρασί
20 γρ. καυτερή μουστάρδα (Dijon)
80 ml. βαλσαμικό ξίδι
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ζεσταίνουμε τρία ποτήρια νερό, προσθέτουμε ακαθάριστες τις σκελίδες του σκόρδου, βράζουμε για ένα λεπτό και τις αφαιρούμε. Παίρνουμε το εσωτερικό του σκόρδου που έχει μαλακώσει.
Πασπαλίζουμε τις μπριζόλες με αρκετό τριμμένο πιπέρι, βάζουμε λάδι να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά και από τις δυο πλευρές.
Ρίχνουμε και τις βρασμένες σκελίδες του σκόρδου. Ψήνουμε μέχρι οι μπριζόλες μας να ροδίσουν καλά.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κρασί με την μουστάρδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες.
Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σκεπάζουμε το τηγάνι για 5 λεπτά περίπου.
Αποσύρουμε το κρέας και στο τηγάνι προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι.
Με μία σπάτουλα ξύνουμε τούς ζωμούς που έχουν κολλήσει στο σκεύος.
Δυναμώνουμε την φωτιά ώστε η σάλτσα μας να βράσει για δύο- τρία λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι.
Περιχύνουμε τις μπριζόλες με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΞΥΔΙ
Κύριο Συστατικό : Χοιρινές μπριζόλες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV