ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

350 γρ. πένες
115 γρ. καπνιστό σολομό κομμένο σε λεπτές φέτες
2-3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
25 γρ. βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζετε τα ζυμαρικά.
Εν τω μεταξύ, κόβετε τον καπνιστό σολομό σε λεπτές λωρίδες, πλάτους 5 χιλιοστών περίπου, με ένα ψαλίδι κουζίνας.
Βγάζετε τα φύλλα από τα κλαδάκια θυμαριού.
Λιώνετε το βούτυρο σε μία μεγάλη κατσαρόλα.
Ρίχνετε την κρέμα μαζί με ένα τέταρτο περίπου του σολομού και των φύλλων θυμαριού, και μετά προσθέτετε πιπέρι.
Τα σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μην τα αφήσετε να βράσουν. Δοκιμάζετε τη σάλτσα και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στη σάλτσα της κρέμας και του σολομού.
Μοιράζετε το φαγητό σε τέσσερα ζεστά μπολ και ρίχνετε από πάνω τον υπόλοιπο σολομό και τα φύλλα του θυμαριού.
Σερβίρετε αμέσως.

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ
Κύριο Συστατικό : Καπνιστός σολομός
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV