ΤΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΕΤΑΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό τόνος
1 κιλό παντζάρια
2 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια
2 τεμ. λεμόνια
150 ml. ελαιόλαδο
1κ.τ.γ. μουστάρδα
αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και πλένουμε το τονάκι. Το κόβουμε σε φέτες 2,5 εκ. περίπου η μία, και τις ψήνουμε στη σχάρα και από τις δύο πλευρές, αφού πρώτα τις έχουμε αλατοπιπερώσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φύλλα από τα παντζάρια και τα ζεματάμε σε αλατισμένο νερό. Μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια.
Ξεφλουδίζουμε τους βολβούς από τα παντζάρια και τους κόβουμε σε λεπτές φέτες με τη βοήθεια ενός τρίφτη.
Πασπαλίζουμε τις φέτες παντζαριού με αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να γίνουν τραγανές.
Φτιάχνουμε ένα λαδολέμονο με το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια, ανακατεύοντάς τα καλά με το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.
Σερβίρουμε τις φέτες από τα τονάκια, προσθέτοντας λαδολέμονο και γαρνίροντάς τα με τα τραγανά πέταλα από παντζάρι.
Υπάρχει και η δυνατότητα να προσθέσουμε και 300 γρ. φασολάκια, που θα ζεματίσουμε και θα τα σερβίρουμε μαζί με το τονάκι, τα χόρτα και τα πέταλα από τα παντζάρια.

ΤΟΝΑΚΙ ΜΕ ΤΡΑΓΑΝΑ ΠΕΤΑΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ
Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΔΗΣ


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV