ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. Τορτελίνια με γέμιση κρέατος
30 ml ελαιόλαδο
1/4 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
120 γρ. βραστό ζαμπόν, κομμένο σε κύβους
150 ml τεμαχισμένα ντοματάκια, στραγγισμένα
100 ml κρέμα γάλακτος
περίπου 90 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζετε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει.
Ρίχνετε το ζαμπόν και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσει. Προσθέτετε τα στραγγισμένα ντοματάκια.
Γεμίζετε την άδεια συσκευασία με νερό και το ρίχνετε στο σκεύος.
Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μία βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε τη σάλτσα για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να δέσει. Προσθέτετε την κρέμα και ανακατεύετε.
Σουρώνετε καλά τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στη σάλτσα.
Ρίχνετε στο σκεύος μία χούφτα τριμμένη παρμεζάνα.
Ανακατεύετε και ανακινείτε καλά το μείγμα και ύστερα το δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.
Σερβίρετε σε ζεστά βαθιά πιάτα, πασπαλίζοντας με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ
Κύριο Συστατικό : Τορτελίνια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV