ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό χταπόδι
1 κρεμμύδι
6 σκελίδες σκόρδου
καυτερό κόκκινο πιπέρι
2 κουταλιές ξύδι
λάδι
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάτε το χταπόδι για να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Όταν βράσει το νερό, ρίχνετε το χταπόδι και το βγάζετε αμέσως. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τρεις τέσσερις φορές. Όταν αρχίσει να ξαναβράζει το νερό ρίχνετε το χταπόδι και το αφήνετε μέχρι να μαλακώσει.
Στραγγίζετε και κόβετε το χταπόδι σε λωρίδες 2 εκ.
Στη συνέχεια το βάζετε σε μια πήλινη κατσαρόλα.
Σε μια μικρή κατσαρόλα με καυτό λάδι σοτάρετε τις ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου.
Κατεβάζετε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το κόκκινο πιπέρι.
Έπειτα την ξαναβάζετε στη φωτιά και ρίχνετε το ξύδι. Περιχύνετε με αυτό το μείγμα το χταπόδι.
Νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι, το ανακατεύετε λίγο και σερβίρετε.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΣΚΟΡΔΑΤΟ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV