ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

150 γρ. Λιαστές ντομάτες χωρίς το λάδι τους
150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου
1 μικρό κρεμμύδι
75 γρ. βούτυρο
15 ml.ελαιόλαδο
350 γρ. ρύζι για ριζότο(καρολίνα)
125 ml λευκό ξηρό κρασί
φρέσκια ή ξερή ρίγανη
50 γρ. πεκορίνο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πολτοποιούμε τις ντομάτες και τις ανακατεύουμε με το κατσικίσιο τυρί. Ζεσταίνουμε το ζωμό ώσπου να πάρει βράση και τον φυλάμε ζεστό.
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα 25γρ. βούτυρο και το ελαιόλαδο με το κρεμμύδια ώσπου να γίνει διαφανές. Ρίχνουμε και το ρύζι και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας, ώσπου τα σπυράκια του να λαδωθούν καλά και να κριτσανίζουν όταν τα ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά, ώσπου να πιεί τελείως τα υγρά του.
Προσθέτουμε με τη κουτάλα της σούπας 1 με 2 κουταλιές ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτοντας σιγά σιγά και τον υπόλοιπο ζωμό, σιγοβράζουμε για 20’ περίπου ώσπου το ριζότο να αποκτήσει κρεμώδη υφή αλλά το ρύζι να κρατάει ακόμη.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε πρώτα το υπόλοιπο βούτυρο κι έπειτα το μείγμα ντομάτας-τυριού και ανακατεύουμε δυνατά.
Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Προσθέτουμε το πεκορίνο και κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να σερβίρουμε.

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ
Κύριο Συστατικό : Λιαστές ντομάτες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV