ΠΑΕΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 μπούτια κοτόπουλο
60 ml. ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι
250 γρ. φρέσκες γαρίδες
250 γρ. κυδώνια
1 μεγάλο καλαμάρι κομμένο σε ροδέλες
250 γρ. λευκό ψάρι
2 κόκκινες πιπεριές
2 ώριμες ντομάτες
1 λεμόνι
σαφράν
μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο τηγανίζετε το κοτόπουλο. Το αφήνετε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρια.
Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζετε τα κυδώνια και τις γαρίδες για 5 λεπτά. Αφαιρείτε τα κελύφη και αφήνετε στην άκρη. Σουρώνετε το ζωμό.
Σε ένα βαθύ τηγάνι τηγανίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το καλαμάρι, το ψάρι και το ρύζι.
Ανακατεύετε τα υλικά με μια ξύλινη κουτάλα, αλατίζετε και προσθέτετε τα κυδώνια, τις γαρίδες και το ζωμό, τον οποίο θα αυξήσετε με ζεστό νερό μέχρι να φτάσει το 1 λίτρο.
Προσθέτετε το μαϊντανό, το σαφράν και αλατοπιπερώνετε.
Μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό κατέβει στο μισό, προσθέτετε τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες και τον αρακά.
Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν για 15 λεπτά ακόμη μέχρι να γίνει το ρύζι.
Προσθέτετε τέλος το κοτόπουλο και το μείγμα με τις ντομάτες και αφήνετε την παέγια να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά.
Τη σερβίρετε συνοδεύοντάς τη με λίγες φέτες λεμόνι.

ΠΑΕΓΙΑ ΑΝΑΜΕΙΚΤΗ
Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο , Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ισπανία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV