ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 φρέσκο φαγκρί του 1 κιλού
6 σκελίδες σκόρδου
1 ποτήρι λάδι
1 λεμόνι
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Απολεπίζετε και πλένετε καλά το ψάρι. Το περνάτε με λεμόνι, το αλατοπιπερώνετε, του ρίχνετε μερικές σταγόνες λάδι και χυμό λεμονιού. Το αφήνετε να μαριναριστεί για μια ώρα.
Ύστερα ζεσταίνετε μια σχάρα και βάζετε πάνω το φαγκρί. Με ένα πινέλο αλείφετε το ψάρι με λάδι και το γυρίζετε για να ψηθεί ομοιόμορφα. Πρέπει να ψηθεί καλά η πέτσα του.
Τηγανίζετε τα ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες σκόρδα. Μόλις ροδίσουν τα χτυπάτε σε ένα γουδί, προσθέτετε το υπόλοιπο λάδι που τα τηγανίσατε, λίγο αλάτι, πιπέρι και 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε συνεχώς τη σάλτσα με το σύρμα μέχρι να δέσει.
Όταν ψηθεί καλά το ψάρι, το τοποθετείτε σε μια πιατέλα και το περιχύνετε με τη σάλτσα που ετοιμάσατε. Το σερβίρετε αμέσως.

ΦΑΓΚΡΙ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Κύριο Συστατικό : Φαγκρί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 1 Ώρα μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Σχάρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV