ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ AL PESTO

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό καλαμαράκια (μικρά και φρέσκα)
ζωμό λαχανικών
αρωματικό μπουκέτο από φύλλα δάφνης μαϊντανό και θυμάρι
1 φλιτζάνι βασιλικό
8 σκελίδες σκόρδο
30 γρ. κουκουνάρι
80 ml. ελαιόλαδο
40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ. πατατάκια τσιπς κοπανισμένα (προαιρετικό)
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε τα πλυμένα και καθαρισμένα καλαμαράκια σε μπόλικο αλατισμένο νερό, ενισχυμένο με ζωμό λαχανικών (ή αντίστοιχο κύβο) και αρωματισμένο προκαταβολικά με το μπουκετάκι μας. Όχι πάνω από 5 λεπτά - χωρίς να είναι "λαστιχωτά", τα καλαμάρια μας θα πρέπει να θυμίζουν λίγο τα ζυμαρικά al dente! Κρατάμε μερικά κεφαλάκια - τα πιο μικρά - ακέραια και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το υπόλοιπο "ψαχνό".
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα φύλλα του βασιλικού. Ψιλοκόβουμε με το μεγάλο μαχαίρι της κουζίνας τις σκελίδες του σκόρδου. Ροδίζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι - δίχως λίπος - τα κουκουνάρια. Τα πολτοποιούμε όλα αυτά στο μπλέντερ, στάζοντας σιγά-σιγά και το λάδι της ελιάς μέσα. Προσθέτουμε σε αυτό το μείγμα και το τριμμένο τυρί.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ AL PESTO
Κύριο Συστατικό : Καλαμάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 5 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι , Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCookTeam


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV