ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. μανιτάρια κατά προτίμηση πλευρότους
200 ml. ελαιόλαδο
200 γρ. βούτυρο
200 ml. κρασί λευκό
3 κρεμμύδια (στο μίξερ)
3 σκελίδες σκόρδο (στο μίξερ)
800 ml. ζωμό λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι χοντρό
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βάζω σε κατσαρόλα το μισό λάδι με το μισό βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι με το σκόρδο να σωταριστούν καλά και προσθέτω τα μανιτάρια, τα οποία έχω προηγουμένως κόψει σε λωρίδες.
Τα σωτάρω καλά και τα σβήνω με το κρασί. Μετά από λίγο ρίχνω τον ζωμό λαχανικών, χαμηλώνω και κλείνω με το καπάκι.
Στο μεταξύ βάζω σε άλλη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο να ζεσταθούν. Μόλις λιώσει καλά το βούτυρο ρίχνω το κριθαράκι και το σωτάρω καλά. Ανακατεύω συνέχεια και μόλις πάρει χρώμα κατεβάζω την κατσαρόλα και ρίχνω το κριθαράκι σε γάστρα (με καπάκι, πήλινη κατά προτίμηση).
Προσθέτω και από πάνω τα μανιτάρια όπως είναι με το ζουμί. Κλείνω και ψήνω στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
Κύριο Συστατικό : Μανιτάρια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Γάστρα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCookTeam


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV