ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



1/2 κιλό κιμά
2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου μουσκεμένο σε νερό και στυμμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1/3 ματσάκι μαϊντανό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ.
Προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι.
Αλατοπιπερώνετε.

Ζυμώνετε το μείγμα και πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα.
Τα σκεπάζετε με νερό.

Ρίχνετε το λάδι.
Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 40 λεπτά.
Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος.
Μόλις είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά.

Χωρίζετε τους κρόκους από τ' ασπράδια.
Στύβετε το λεμόνι.
Χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά.
Χτυπάτε τ' ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα.

Ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα.
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό.
Γυρίζετε το μίγμα στην κατσαρόλα.
Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.




Κύριο Συστατικό : κιμάς
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV