ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΙΟΚΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

175 γρ. αλεύρι
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι και πιπέρι
τριμμένο μοσχοκάρυδο
500 γρ. πατάτες βρασμένες, και λιωμένες
Για το σερβίρισμα:
25 γρ. βούτυρο
25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
σάλτσα με συκωτάκια πουλιών ή σάλτσα κρέατος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρχικά ετοιμάζουμε τις δύο σάλτσες με τις οποίες μπορούμε να συνοδέψουμε το φαγητό μας. Η σάλτσα με συκωτάκια πουλιών γίνεται ως εξής: Λιώστε 40 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον και σιγομαγειρέψτε τα για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αυξήστε τη θερμοκρασία και προσθέστε τα μανιτάρια και τα συκωτάκια και αφήστε τα να ψηθούν για 2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Βάλτε το κρασί κι όταν αρχίσει να βράζει ρίξτε τον ζωμό, την ντομάτα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε το και βράστε περίπου 30-40 λεπτά. Βάλτε το υπόλοιπο βούτυρο.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την σάλτσα κρέατος ως εξής: Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το μπέικον, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο. Τσιγαρίστε ελαφρά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει. Ρίξτε το αλεύρι και αφήστε το να ψηθεί για 2 λεπτά. Ρίξτε τον ζωμό και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 1 ώρα ανακατεύοντας συχνά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε το αλεύρι, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ζυμώνουμε καλά να γίνουν μια σφικτή ζύμη. Με αλευρωμένα χέρια σχηματίζουμε μακριά ρολά περίπου 1 εκ. χοντρά. Τα κόβουμε ανά 2 εκ. και τα γυρίζουμε με το δάχτυλό μας. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε. Τα βάζουμε σε ταψί λαδωμένο και τα ραντίζουμε με βούτυρο και παρμεζάνα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C για 7-10 λεπτά. Τα μοιράζουμε σε πιάτα και ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα.

ΠΑΤΑΤΕΣ ΝΙΟΚΙ
Κύριο Συστατικό : Πατάτες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV