ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 λάχανο 1 1/2 κιλό περίπου
1 1/2 κιλό κιμάς χοιρινός
2 μεγάλα κρεμμύδια
μαϊντανός
άνηθος ψιλοκομμένος
100 γρ. ρύζι
2 αυγά
αλάτι και πιπέρι
150 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε το λάχανο με άφθονο νερό. Με ένα μυτερό μαχαίρι κόβετε το κοτσάνι του γύρω γύρω και βαθιά. Γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό και βράζετε το λάχανο για 10’. Το βγάζετε,το στραγγίζετε και ξεχωρίζετε τα φύλλα του.
Ανακατεύετε τον κιμά με το ρύζι, τα κρεμμύδια τριμμένα και τα αρωματικά χόρτα, αλάτι και πιπέρι. Απλώνετε ένα ένα ξεχωριστά τα φύλλα του λάχανου, βάζετε μια κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και τα διπλώνετε σαν φάκελο.
Τους στρώνετε στη βάση της κατσαρόλας πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Τοποθετείτε ένα δεύτερο στρώμα και ένα τρίτο, αν οι ντολμάδες είναι πολλοί. Τους πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Τοποθετείτε πάνω από το τελευταίο στρώμα ένα πιάτο βαθύ. Ρίχνετε 100 γρ. βούτυρο και δύο ποτήρια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει για περίπου 30’.
Πασπαλίζετε μια σάλτσα με τον εξής τρόπο: Λιώνετε σε μια μικρή κατσαρόλα 50 γρ. βούτυρο φρέσκο, ρίχνετε 3 κουταλιές αλεύρι και τα ανακατεύετε να λιώσει, χτυπώντας το με το σύρμα. Βγάζετε ένα φλιτζάνι ζωμό από το φαγητό και ένα φλιτζάνι γάλα και τα ρίχνετε σιγά σιγά μέσα στο βούτυρο. Συνεχίζετε να τα χτυπάτε. Αφήνετε τα υλικά να βράσουν μέχρι να γίνουν μια αραιή κρέμα.
Βγάζετε τους ντολμάδες από την κατσαρόλα, τους τοποθετείτε σε μια πιατέλα, τους περιχύνετε με τη μισή σάλτσα και τους σερβίρετε. Την υπόλοιπη σάλτσα την παρουσιάζετε σε σαλατιέρα.

ΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΟ
Κύριο Συστατικό : Λάχανο
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV