ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙΟΥ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΦΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 σκελίδες σκόρδο
5 ασκαλώνια
100 γρ. καβουρντισμένα και αλατισμένα φιστίκια
100 γρ. τοφού (σφικτό)
500 γρ. βλαστάρια φασολιών σόγιας
3 μεγάλα πράσινα φύλλα πράσο
2 λάιμ
400 γρ. γαρίδες
30 γρ. σάλτσα ψαριού
φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
200 γρ. ζυμαρικά ρυζιού
100 ml. λάδι
50 γρ. αποξηραμένες γαρίδες
2 αυγά
30 ml. ξύδι από ρύζι ή κρασί, με απαλή γεύση
30 γρ. ζάχαρη
30 ml. ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
σκόνη τσίλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα ασκαλώνια. Χοντροκόβουμε τα φιστίκια. Κόβουμε το τοφού σε κύβους περίπου 1 εκ. Πλένουμε τα βλαστάρια σόγιας. Πλένουμε τα φύλλα του πράσου και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες μήκους περίπου 4 εκ. Πλένουμε τα λάιμ και τα κόβουμε στα τέσσερα. Κάνουμε μια σχισμή στο πίσω μέρος των γαρίδων και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα μπολ με 10 ml. σάλτσα ψαριού. Καρυκεύουμε με πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 10 λεπτά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά για περίπου 2 λεπτά, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα περιχύνουμε αμέσως με κρύο νερό. Ζεσταίνουμε το λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις αποξηραμένες γαρίδες με το σκόρδο, τα ασκαλώνια και το τοφού για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτουμε τις φρέσκιες γαρίδες και τηγανίζουμε για ακόμα 1 λεπτό. Σπρώχνουμε όλα τα υλικα στα τοιχώματα του γουόκ. Χτυπάμε τα αυγά ελαφρά με το σύρμα και τα ρίχνουμε στην άδεια επιφάνεια του γουόκ. Τα τηγανίζουμε για περίπου 3 λεπτά και τα αναμειγνύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά στο γουόκ.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα μισά βλαστάρια σόγιας, το πράσο, την υπόλοιπη σάλτσα ψαριού , το ξύδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας, ανακατεύουμε καλά και τηγανίζουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά όλα τα υλικά.
Σερβίρουμε σε προθερμασμένα πιάτα και γαρνίρουμε με τα φιστίκια. Βράζουμε τα υπόλοιπα βλαστάρια σόγιας σε μικρή ποσότητα κοχλαστού νερού για περίπου 1 λεπτό και τα βάζουμε σε τέσσερα μπολάκια μαζί με τα λάιμ, τα οποία κόψαμε στα τέσσερα. Βάζουμε στο τραπέζι τη σκόνη τσίλι και τη ζάχαρη.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΡΥΖΙΟΥ, ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΦΟΥ
Κύριο Συστατικό : Γαρίδες
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV