ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

2 κιλά Χταπόδι
1 κιλό πατάτες
100 γρ. καυτερό κόκκινο πιπέρι
αλάτι
λάδι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε το χταπόδι σε κρύο νερό. Σε μια κατσαρόλα βράζετε το χταπόδι. Το βάζετε και το βγάζετε τρεις φορές από το νερό,περιμένοντας κάθε φορά να ξαναβράσει το νερό.
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε λωρίδες. Ρίχνετε τις πατάτες στο νερό του χταποδιού. Αφήνετε να βράσουν το χταπόδι και οι πατάτες για 15’ και βγάζετε τις πατάτες.
Έπειτα από 5’ κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το χταπόδι να σταθεί για 5’ ακόμη στο νερό.
Βάζετε τις πατάτες στο φούρνο για 5’. Βγάζετε το χταπόδι από το νερό και το κόβετε σε κομμάτια.
Σερβίρετε το χταπόδι και τις πατάτες σε μια πιατέλα και τα νοστιμίζετε με αλάτι, καυτερό κόκκινο πιπέρι και λάδι.

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΚΑΥΤΕΡΟ ΠΙΠΕΡΙ
Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV