ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κουνουπίδι
400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
250 γρ. ντομάτες
1 δεματάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κλωνάρια μαϊντανού
100 γρ. τυρί έμενταλ
125 γρ. ξινόγαλο
αλάτι
μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένετε και κόβετε τις κορφές του κουνουπιδιού. Τις βράζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 7’. Τις φυλάσσετε σκεπασμένες.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και τον ψήνετε σκεπασμένο για 5’. Τον ανακατεύετε στα μισά του ψησίματος.
Πλένετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Ξεφλουδίζετε, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε φέτες τις ντομάτες. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό. Προσθέτετε τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια και τον μισό μαϊντανό στον κιμά. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Μέσα σε μια φόρμα τοποθετείτε διαδοχικά στρώσεις κιμά και κουνουπιδιού, τελειώνοντας με μια στρώση κιμά. Τρίβετε το τυρί κρατάττε λίγο και το ανακατεύετε με το ξινόγαλο. Περιχύνετε το μείγμα πάνω στο γλυκό κουνουπιδιού, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και το ψήνετε για 7’. Χαμηλώνετε την ένταση στα 420 W και ψήνετε για 5’ ακόμη.
Το αφήνετε να σταθεί για 4’,πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΜΕ ΚΙΜΑ
Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Μικροκυμμάτων
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV