ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 πακέτο βίδες
400 γρ. τόνος κονσέρβα σε λάδι
30 γρ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδου
40 γρ. κάππαρη
4 φιλέτα αντζούγιας
1/2 ματσάκι φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό
1 κιλό φρέσκες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Στραγγίζετε τον τόνο από το λάδι του. Στο ελαιόλαδο σοτάρετε το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτετε τις φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή το κονκασέ. Βράζετε για 25’ μέχρι η σάλτσα να πήξει.
Κόβετε τις αντζούγιες στα δυο και τεμαχίζετε σε πολύ μικρά κομμάτια τον τόνο. Τον προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με την κάππαρη και τον ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε (προσέχοντας την ποσότητα του αλατιού, καθώς ο τόνος, οι αντζούγιες και η κάππαρη είναι ήδη αλμυρά) και συνεχίζετε το βράσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας,στραγγίζετε και τα περιχύνετε με την πλούσια σάλτσα.

ΒΙΔΕΣ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ
Κύριο Συστατικό : Τόνος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : UCook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV