ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το σπανακόρυζο
100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο
100 γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
60 ml εξαιρετικό παρθένο Ελληνικό ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι, πλυμένο και κομμένο
150 γρ. κοντόκοκκο ρύζι
100 γρ. λευκό κρασί
100 γρ. νερό
αλάτι και φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1 μικρό ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φραγκοδυόσμο, ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένος
χυμό από 1 ½ λεμόνι
Για την τσιπούρα
1 ½ κιλό τσιπούρες, σε φιλέτο χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα
αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο για μαγείρεμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σοτάρουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα μέχρις ότου μαλακώσουν. Ανεβάζουμε την φωτιά και προσθέτουμε το σπανάκι, αφήνοντάς το να πιει το ζουμί του. Προσθέτουμε το ρύζι, το μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και μετά προσθέτουμε το κρασί και το νερό. Σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 25 λεπτά.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την φωτιά, αναμειγνύουμε με τα μυρωδικά και το λεμόνι, και αλατοπιπερώνουμε. Κόβουμε τα φιλέτα ψαριού σε περίπου 20 κομμάτια, στο μέγεθος του κουταλιού που θα χρησιμοποιήσουμε για να σερβίρουμε. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο για ένα λεπτό από κάθε πλευρά.
Βάζουμε λίγο σπανακόρυζο πάνω σε κάθε κουτάλι. Τοποθετούμε ένα κομμάτι ψάρι από πάνω, και γαρνίρουμε, εάν επιθυμούμε, με φύλλα μάραθου.

ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΑ
Κύριο Συστατικό : Σπανάκι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV