ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. φασόλια μαυρομάτικα βρασμένα σε ζωμό κότας (τα κρατάμε μαζί με τον ζωμό κότας)
1 κιλό σέσκουλα καθαρισμένα από το κοτσάνι τους
1 λουκάνικο χωριάτικο ψημένο και κομμένο σε ροδέλες
40 ml. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Πουρές Κολοκύθας
2 κιλά κολοκύθα κόκκινη καθαρισμένη σε κύβους
200 γρ. βούτυρο
3 γρ. μοσχοκάρυδο
20 ml. ελαιόλαδο
Για το σέρβις
120 ml. ελαιόλαδο
30 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι , πιπέρι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Έχουμε κρατήσει τα φασόλια μαζί με τον ζωμό. Σοτάρουμε τα σέσκουλα με το ελαιόλαδο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και τα κρατάμε στην άκρη. Έχουμε και το λουκάνικο ψημένο και κομμένο σε ροδέλες.
Ανακατεύουμε την κολοκύθα με το λάδι. Την απλώνουμε σε ένα ταψί και το βάζουμε στον φούρνο στους 120 βαθμούς μέχρι οι κύβοι να αποκτήσουν το χρώμα της καραμέλας (αν μαυρίσουν, στο τέλος θα αφήνουν μια πικρή γεύση). Βάζουμε την κολοκύθα στο μπλέντερ σε υψηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε το μείγμα μας για 10 λεπτά μέχρι να αποκτήσει βελουδένια υφή.
Ζεσταίνουμε τα μαυρομάτικα και προσθέτουμε το λουκάνικο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε μία ποσότητα από τα φασόλια και το λουκάνικο. Από πάνω τοποθετούμε λίγα σοταρισμένα σέσκουλα. Πάνω από τα σέσκουλα, τοποθετούμε ένα kennel από τον πουρέ κολοκύθας.

ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΕ ΣΕΣΚΟΥΛΑ, ΧΩΡΙΑΤΙΚΟ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΥΡΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ
Κύριο Συστατικό : Μαυρομάτικα Φασόλια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι, φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Kerasma


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV