ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 1/2 κιλό χταπόδι
1 1/2 κιλό πατάτες
3 κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές φλάσκες
4 σκελίδες σκόρδου
1/2 λίτρο λάδι
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι πάπρικα
αλάτι

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε το κρεμμύδι ολόκληρο. Όταν αρχίσει να βράζει το νερό, βυθίζετε το χταπόδι κρατώντας το από το κεφάλι και το βγάζετε από το νερό. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία τρεις φορές και τέλος το αφήνετε να βράσει για 15’.
Βγάζετε το χταπόδι από την κατσαρόλα και το κόβετε σε κομμάτια. Ξεφλουδίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε λωρίδες. Βάζετε τις πατάτες στο νερό που έβρασε το χταπόδι και τις αφήνετε να βράσουν για 15’.
Σε ένα τηγάνι με λάδι, προσθέτετε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα σκόρδα (ψιλοκομμένα). Αλατίζετε και τα σοτάρετε ελαφρά.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτετε τα κομμάτια του χταποδιού, ανακατεύετε και ρίχνετε λίγη πάπρικα και τα φύλλα δάφνης. Τα αφήνετε να βράσουν όλα μαζί για 10’.
Ρίχνετε το χταπόδι με τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τις πατάτες και το αφήνετε να βράσει για μερικά λεπτά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Βάζετε την κατσαρόλα στο φούρνο για 15’ και το σερβίρετε ζεστό.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV