ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. ρύζι γιασεμιού
500 γρ. διάφορα θαλασσινά,έτοιμα για μαγείρεμα (π.χ. καλαμάρι,γαρίδες,φιλέτο ψαριού)
8 σκελίδες σκόρδο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 αγγούρι
3 ντομάτες
4 κλωνάρια κολίανδρος
5 κ.σ.λάδι
3 κ.σ.σάλτσα ψαριού
2 κ.γ. ζάχαρη
σάλτσα ψαριού και σάλτσα σόγιας στο τραπέζι

Ξεπλένουμε το ρύζι γιασεμιού κάτω από τρεχούμενο νερό μέχρις ότου το νερό να βγαίνει διαφανές. Βάζουμε το ρύζι σε κατσαρόλα με 350 ml νερό και το αφήνουμε να κοχλάσει με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Όταν κοχλάσει, σηκώνουμε το καπάκι και ανακατεύουμε μέχρις ότου η στάθμη του νερού να είναι κάτω από το ρύζι και το ρύζι να φαίνεται στεγνό στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για να μην κολλάει κατά το τηγάνισμα.
Κάνουμε μια μικρή σχισμή στο έξω μέρος των γαρίδων και αφαιρούμε το εντεράκι. Πλένουμε όλα τα θαλασσινά, τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Πλένουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους περ. 3 εκ. και κατόπιν στα δυο. Πλένουμε το αγγούρι, το καθαρίζουμε, το κόβουμε στη μέση κατά μήκος, αφαιρούμε τα σπόρια και το κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στα οκτώ. Πλένουμε τον κολίανδρο, τον τινάζουμε να στραγγίσει και κόβουμε τα φυλλαράκια.
Ζεσταίνουμε λάδι στο γουόκ ή σε τηγάνι και τηγανίζουμε το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τα θαλασσινά και τηγανίζουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τη σάλτσα ψαριού, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τηγανίζουμε για ακόμα 3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Σερβίρουμε στα πιάτα, προσθέτουμε το αγγούρι, κομμένο σε φέτες, γαρνίρουμε με κολίανδρο και βάζουμε στο τραπέζι τη σάλτσα τσίλι και τη σάλτσα σόγιας.

ΤΗΓΑΝΙΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ
Κύριο Συστατικό : Ρύζι γιασεμιού
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα, Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV